vores samling & historie

Museet er Danmarks største af sin art!

Hvor startede det?

Erik Haaning blev født i 1942 i Undløse på Vestsjælland. Erik har lige siden han var en lille dreng haft en stor passion for biler og andre køretøjer. På hans forældres mejeri i Undløse pudsede og plejede han såvel mejeriets biler såvel som sine forældres bil. Passionen har fulgt ham gennem livet, og siden han var 18 år gammel har han samlet på biler, motorcykler, knallerter og modelbiler. Samlingen er nu over 60 år gammel og omfatter: 

  • ca. 100 klassiske biler fra perioden 1886 – 2019
  • 25 klassiske knallerter
  • 30 klassiske motorcykler
  • 12.000 modelbiler

Samlingen er over årene gradvist overgået til Jette og Eriks 3 børn Charlotte, Michael og Nicholas, der alle har arvet deres fars dybe entusiasme for klassiske køretøjer. Hos dem vil samlingen fortsat udvikles og udvides…

Om samlingen

Museet er Danmarks største af sin art, og samlingen er karakteriseret ved en fin blanding af både hverdags- og liebhaverbiler. Gårsdagens hverdagsbiler som folk kan relatere til såsom deres første bil, måske en Fiat 127 fra 1978, oldefars gamle Ford A Victoria fra 1931 eller fætters første VW Golf II GTI fra 1986. Liebhaverbilerne spænder ligeså vidt fra den klassiske første generations Chevrolet Corvette fra 1958 til den legendariske drengedrøm af en Lamborghini Countach fra 1984. De klassiske motorcykler som BSA, BMW og ikke mindst den danske Nimbus er også en del af samlingen. Knallerterne som PUCH og Velo er ligeledes ikoner som vækker folks opmærksomhed og minder. Gæsterne kan afslutte besøget ved at falde i svime over den enorme og farvestrålende modelbils samling som står udstillet på glashylder.

Næste skridt på rejsen

Efter at have tilbragt adskillige år udstillet i nogle lagerhaler på Vestsjælland går samlingen nu en ny og spændende fremtid i møde idet den rykker til nye lokaler lige nord for København. De friske rammer i Bagsværd består af 3500 kvm. udstillingslokale som er blevet komplet istandsat til formålet med stor fokus på lys, akustik og hygge. På en måde som endnu ikke er set i Danmark, så bliver dette meget mere end blot et museum. Haaning Collection omfatter både biograf, café/restaurant, lounge område, dedikerede event lokaler, 250 kvm. stor legeplads til børnene og sågar museets eget værksted til de klassiske biler. Med afsæt i vores automobile kulturarv er her plads til alt fra hygge til læring og ligeledes fra bilentusiaster over familiefester til de store firma events. Således glæder vi os til at byde jer velkommen i samlingens nye Oplevelsescenter når dørene åbnes for første gang torsdag d. 19. august 2021.